Telefoon: 06 - 53 64 50 23 / info@marterstichting.nl
Wie zijn wij?

De marterstichting zet zich in om de Nederlandse marters beter te beschermen. De stichting is een initiatief van Edo van Uchelen en Monique Steennis.

edo 1 van 5Edo van Uchelen (1964) is bioloog, docent en natuurfotograaf (zie foto's op de website).

Hij werkt als onafhankelijk ecologisch adviseur, organiseert workshops en verhuurt fotohutten (www.wildernistrek.nl).

Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in marters. Edo is vooral buiten actief om marters te observeren en te beschermen. Hij is auteur van het boek 'Bunzing, hermelijn en wezel'. Edo is bevoegd docent en geeft ook cursussen en workshops over marters.

Edo is als geen ander is staat om onderzoeksresultaten te vertalen naar concrete beschermingsmaatregelen.

Monique Steennis 1 van 2Monique Steennis (1969) is verpleegkundige en gek op dieren. Vanaf haar vroege jeugd is ze gefascineerd door katten, vossen en marters.

Samen met Edo van Uchelen werkt ze aan verbetering van het imago van marters door bijvoorbeeld observatie- en fotografiemogelijkheden aan te bieden in de natuur.